Tepsi Kebabı

6 Kasım 2009 Cuma

Tepsi kebabı yine hataya özgü bir yemek olup hemen hemen herkesin evinde rahatlıkla pişirebildiği bi yemek türüdür.Ayrıca enfes bir lezzet tadına doyum olmaz.Yapılışı çok basit pratic bi yemektir.Hemen tarifine geçelim:

Malzemeler:

*Dana kıyma et
*1 diş sarımsak,1 baş soğan
*1 demet maydonoz
*Üzerine doğramak için 3 yeşil biber,1 patates,1 domates
*salça,kimyon,karabiber,pul biber

Hazırlanışı:
Öncelikle kıyma eti bir kaba alıyoruz  üzerine rendelenmiş sarımsak ve soğanı döküyoruz daha sonra doğranmış bir demet maydonozu üzerine ilave ediyoruz tuzunu yağını ve 1 kaşık salça  ekleyip iyice yoğurduktan sonra baharatınıda ekleyip iyice yoğuruyoruz.hazırladığımız karışımı fırın tepsisine alıp her tarafına iyice yayıyoruz ve üzerine yeşil biber patates ve soğanı dilim dilim doğrayıp ekliyoruz.yapışmasın diye üzerine 1 bardak su ilave ediyoruz pişirilmeye hazır oldu şimdi fırına atıyoruz 1 saat bekledikten sonra fırından çıkarıyoruz.pişmiş halinin resmini bulamadığımdan dolayı size henüz fırına verilmemiş resmini yayınlıyorum.Afiyet olsun

0 yorum:

YÖREM YEMEK Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino