Güneydoğu Yöresine Özgü Yemek Tarifleri

2 Kasım 2009 Pazartesi

Hatay memleketimize özgü bilinen en ünlü yemek olan Oruk yani herkesin bildiği dilde söylemem gerekirse İçli Köfte tarfiyle başlamak istiyorum;
 Gerekli Malzemeler(6 kişilik):
İçini Hazırlamak için gerekli malzemeler:
1-ince kıyılmış kıyma et
2-5 tane soğan
3-2 kaşık salça(rengini vermeniz için)
4-Baharat(çay kaşığıyla) kimyon,kuru nane,pul biber,kara biber
Yoğurmak için;
1-İnce bulgur
2-Alabildiği kadar un yada yoğururken tutması için irmikte kullanılabilir

Yapılışı:
İçini hazırlamak için öncelikle ince kıyılmış soğanlarla beraber kıyılmış eti bir miktar yağ katarak iyice kavurun.kavurduktan sonra üzerine rengini alması için domates salçası ve birazda biber salçası katıp iyice karıştırın pişmeye yakın baharatları üzerine ilave edin.En sonunda pişmiş olan etin üzerine maydonoz doğrayabilirsiniz güzel bir görünüm elde etmek için.
İçini hazırladıktan sonra sıra geldi bulguru yoğurmaya; bulguru ve biber salçasını geniş bir kaba alıp üzerine alabildiği kadar ılık suyla beraber iyice yoğurun bulgur tanelerinin birbirini tutması için un ilave edin yada irmikte ilave edebilirsiniz.tam kıvama geldiğinde elinize alıp top halindeki bulguru parmağınızla oyarak fotoğrafını çektiğim resimdeki gibi şekiller elde edebilirsiniz.
Biraz zahmetli bir yemek biliyorum ama güzel yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz inanın:)

0 yorum:

YÖREM YEMEK Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino