Hamsi Tava

21 Aralık 2009 Pazartesi

Malzemeler

1 kg hamsi
1.5 çay bardağı mısırunu
1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
2 kırmızı soğan
1 limon
1 demet roka
tuz
Not: 4 Kişiliktir
Yapılışı:
Hamsileri temizleyip yıkayarak süzgece alın. Üzerine tuz serperek mısırununa bulayın.

Bir tavaya hamsilerin kuyrukları tavanın içine, baş kısımları tavanın kenarına gelecek şekilde sırt sırta dizin.
Yağı ilave edip, bir yüzü pişen hamsileri kapak yardımıyla çevirerek pişirin.
Yanında roka, kırmızı soğan ve limon dilimleriyle servis yapın.

0 yorum:

YÖREM YEMEK Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino